Succesvolle tulbandenactie

12.000,- is de opbrengst van de tulbandenactie die Pauline van Drie afgelopen voorjaar is gestart om geld op te halen voor meer onderzoek naar Speekselklierkanker.

Ze heeft er samen met haar moeder Margriet van Drie en haar zus Bernadette een doorslaand succes van gemaakt. De aanleiding is minder mooi. Haar vader is helaas dit voorjaar aan speekselklierkanker overleden en de zeldzaamheid van speekselklierkanker en het gebrek aan onderzoek verbaasde de familie Van Drie. Die verbazing werd snel omgezet in actie en omdat haar vader enorm van tulband kon genieten hoefden ze niet lang na te denken over een product voor een inzamelingsactie.

Pauline van Drie overhandigt de cheque aan Prof. Dr. Carla van Herpen


Woorden van dank namens alle patiënten en artsen

Het doel voor de actie was 5.000,-. Tijdens de actie bleek dat echter een te lage inschatting. Niet alleen smaakten de tulbanden geweldig, ook het belang van de actie is iedereen duidelijk waardoor er snel veel tulbanden verkocht werden.

Afgelopen vrijdag 30 augustus, werd de actie afgesloten met een laatste verkoop bij de ingang van het Radboudumc in Nijmegen. Met medewerking van het Radboud Oncologie Fonds werd een mooie kraam ingericht en de laatste 200 tulbanden aan bezoekers en personeel verkocht. Veel mensen deden ook een spontane gift in een van de collectebussen.

Vanzelfsprekend willen wij Pauline, Bernadette en Margriet van Drie ook hartelijk bedanken voor deze actie. Het geld wordt besteed aan meer onderzoek en zal bijdragen aan snellere en betere diagnoses en betere behandelmethodes en medicijnen voor speekselklierkanker.

Leave a Reply