We kunnen terugkijken op een geslaagde patiëntenbijeenkomst.

In ‘het kasteeltje’ bij het Radboud ziekenhuis werden we door professor Carla van Herpen en haar medewerkers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het onderzoek naar speekselklierkanker. Onder haar leiding werken nu drie arts-onderzoekers aan diverse onderzoeken. Deze onderzoeken worden mede door fundraising en donaties van patiënten gefinancierd. Door het onderzoek is een aantal behandelopties gevonden die voor sommige soorten van speekselklierkanker kunnen zorgen voor een verlenging en een betere kwaliteit van leven. Er is echter nog veel te onderzoeken en te doen. Een ultiem medicijn voor deze vorm van kanker is er niet. Op korte termijn zal dat er ook niet zijn. Veel onderzoek is nodig om echte vooruitgang te kunnen boeken. Internationaal speelt het RadboudUMC daarbij een belangrijke rol.

Namens de vereniging heeft bestuurslid Joost Veerman wat verteld over de oprichting van de vereniging in 2015 en de activiteiten die sindsdien zijn ontplooid. Er is veel bereikt, maar er moet nog meer gebeuren. Wij zijn nu bezig met een nieuwe website (deze website, nu live!) en wij zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe acties voor fundraising.

Net als bij de eerdere patiëntenbijeenkomsten, werd ook deze afgesloten met een borrel. Een mooi moment om ervaringen te delen. Ook nu vonden de deelnemers het ontzettend fijn om weer te zien dat zij er met deze zeldzame vorm van kanker niet alleen voor staan.

 

Bijeenkomst 12 november 2019

Wij proberen minimaal twee keer per jaar een patiëntenbijeenkomst te organiseren. Patiënten en directe familie of dierbaren zijn welkom. Patiënten die lid zijn van de vereniging krijgen hiervoor een uitnodiging per e-mail.

Leave a Reply