Meer dan tweehonderd fietsers namen op 12 maart deel aan de sponsortocht mountainbike4life om geld in te zamelen voor onderzoek naar speekselklierkanker.

Het weer was schitterend op deze eerste ‘bijna lentedag’. De route was mooi langs Ginkelse heide naar Otterlo. De sfeer was goed en de deelnemers waren gezellig en enthousiast.

Onderweg werd er genoten van mooie oesters van restaurant Het Broederenklooster in Zutphen, garnalenkroketten van Dorset Mansion House in Borne en een heerlijke soep van eekhoorntjesbrood van Het Koetshuis in Bennekom. De fantastische wijnen van Henri Bloem en het bier van het Arnhemse biermerk Durs maakten het af.

De route van 30 of 40 kilometer was voor sommigen zwaar, maar iedereen keerde gelukkig heelhuids terug. Wat spierpijn en wat klein leed was alles wat overbleef, maar dat had iedereen graag over voor deze ‘rewarding’ dag.

Aan het einde van de dag kon een opbrengst van € 23.000,00 worden geteld, maar met de bier- en wijnverkoop en een individuele sponsoractie eindigde de teller op € 32.000,-.

Carla van Herpen, hoogleraar zeldzame kankers aan de het RadboudUMC gaat het geld gebruiken voor verbetering van de diagnostiek en behandelopties voor speekselklierkanker. Zij doet dit in overleg met de patiëntenvereniging speekselklierkanker.

Bekijk hieronder de video van de geslaagde dag!

Leave a Reply