Eline van Nunen

Mijn naam is Eline van Nunen en ik ben de trotse dochter van één van de oprichters van deze patiëntenvereniging. Mijn vader Frans is helaas in 2019 overleden. Ik wil graag een luisterend oor en helpende hand bieden aan ‘kinderen van’ een ouder met speekselklierkanker. Verder vind ik het erg belangrijk dat er meer aandacht komt voor speekselklierkanker.

Hoe ben ik in aanraking gekomen met de vereniging?

Toen mijn vader in 2013 de diagnose speekselklierkanker kreeg, stond mijn wereld op zijn kop. Gedurende zijn ziekteproces heb ik van de zijlijn mee mogen kijken hoe hij zich met al zijn energie inzette voor de vereniging.

In 2016 vond het ‘Taste for life’ gala plaats waar ik samen met mijn zus als vrijwilliger heb mee geholpen in de bediening. Het gala had als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar speekselklierkanker. Dit was dan ook de eerste keer dat ik direct in contact kwam met de vereniging.

Op het moment dat mijn vader overleed had ik meteen de behoefte om net zoals hij iets te betekenen. Ik heb er altijd heel veel bewondering voor gehad dat hij ondanks zijn ziekte andere mensen wilde helpen. Dus toen ik eind 2020 werd gevraagd om onderdeel te worden van de patiëntenvereniging kon ik niets anders dan ja zeggen. Het geeft me een trots en warm gevoel om op deze manier nog verbonden te zijn met mijn vader en me net zo fanatiek in te zetten voor de vereniging.

Wat wil ik bereiken met mijn werk bij de vereniging?

Door me in te zetten voor de vereniging hoop ik ‘kinderen van’ een luisterend oor te bieden en een helpende hand bij lastige momenten. Maar ook zeker bij mooie momenten die ze willen delen. Zelf heb ik gemerkt dat het soms lastig is om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten. Ook heb ik ondervonden dat ik me vaak ‘anders’ voelde en hierdoor erg onzeker werd. Je wilt in zo’n situatie niets liever dan ‘normaal’ zijn.

Verder vind ik het erg belangrijk om me in te zetten voor nog meer bekendheid voor speekselklierkanker. Met als doel om mooie dingen te gaan organiseren en realiseren om geld in te zamelen naar onderzoek. Mij lijkt het erg mooi om in de toekomst weer een gala te organiseren!

Wat is mijn meerwaarde?

Doordat mijn vader ruim 6 jaar ziek is geweest en ik zijn proces vanaf de zijlijn mee heb mogen beleven, weet ik goed hoe het is om dit mee te maken. Daarnaast begrijp ik als geen ander in wat voor emotionele rollercoaster je terecht komt en ‘gewoon’ leven ineens niet meer zo gewoon voelt. Toch is het mij gelukt om gedurende dit proces en hierna, door de steun van dierbaren om mij heen, de mooie dingen te blijven zien.

Wat is mijn wens?

Om te beginnen is mijn grootste wens dat speekselklierkanker in de toekomst volledig te genezen zal zijn en daarvoor wil ik me dan ook volledig inzetten. Daarnaast hoop ik echt iets te kunnen betekenen voor ‘kinderen van’ een ouder met speekselklierkanker. Tot slot zou ik graag de uitspraken van mijn vader door willen geven: ‘Maak er een mooie dag van’ en ‘Aan het leren voor levensgenieter’.

Heeft u (niet-medische) vragen of behoefte aan een luisterend oor, neem dan contact op met Eline.