650.000,- van KWF voor onderzoek

Vandaag, 18 december 2018, is bekend geworden dat Prof. dr, Carla van Herpen en haar team ruim 650.000,- van het KWF hebben ontvangen voor verder onderzoek naar PSMA en speekselklierkanker. Het geld zal de komende jaren zeer goed besteed worden aan nieuwe diagnose- en behandelmethoden.

Als patiëntenvereniging zijn we erg blij met dit onderzoek, zeker omdat het perfect past binnen onze doelstellingen en waarom we begonnen zijn. We accepteren niet dat er geen of weinig onderzoek voor zeldzame kankers is en omarmen mensen met ideeën die buiten het bestaande kader denken en zorgen voor meer kansen en mogelijkheden voor lotgenoten.

Meer informatie over het onderzoek vindt u al terug op deze website.

5 thoughts on “650.000,- van KWF voor onderzoek

 1. Reijer en Margriet van Drie schreef:

  Wat een geweldig nieuws!!!!! Hier worden we blij van. Hopelijk komt er in de toekomst verandering in de situatie van veel speekselklierkanker patiënten doordat er dan wel een goede behandeling kan komen. Van harte gefeliciteerd Dr. Carla en je onderzoekers!!!

  1. Frans van Nunen schreef:

   Bedankt voor jullie reactie en ik heb de felicitaties aan Dr. van Herpen doorgestuurd. het is onderdaad mooi nieuws en er is veel werk in de aanvraag gaan zitten. Het laat wel zien waarom de inzet van artsen zoals Carla zo verschrikkelijk belangrijk is, zij accepteert niet dat er geen onderzoek mogelijk is voor zeldzame kankers en weet mensen te mobiliseren met deze resultaten.

   in deze gedachte wens ik jullie mooie dagen en ruimte voor reflectie.

   met vriendelijke groet,

   Frans van Nunen

 2. Thea en Ton Verhulsdonk schreef:

  Geweldig!! Heel veel dank voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!! Nu kan Carla doorgaan met al deze zeer belangrijke onderzoeken !
  Nogmaals veel dank

 3. Alle vormen van kanker zijn vreselijk maar deze vorm is onbekend en heeft vaak zoveel gevolgschade, en ieder moment aanwezig, ik spreek helaas uit ervaring. Ben erg dankbaar dat door donateurs er steeds betere technieken zijn en er steeds gerichter behandeld wordt.

  1. Frans van Nunen schreef:

   Beste Danielle,

   bedankt voor je reactie! Op deze manier kan er doorgegaan worden en zullen er weer kleine stapjes gezet worden. Die zijn, zoals je terecht zegt, hard nodig en wij zijn erg blij en gelukkig met iedere gift.

   Maak er een mooie dag van,

   Frans van Nunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.